Miętowe orzeźwienie w upał!
Temperatury coraz wyższe, a nic tak nie orzeźwia jak.... Mięta! W związku z tym dziś, na koniec kochanej zgodnie przez nas wszystkich majówki, zapraszamy serdecznie do rewelacyjnej kuchni Mięta Restobar!
Choć na pierwszy rzut oka może się wydawać, że restauracja serwuje dania kuchni włoskiej, to po chwili możemy zauważyć wiele innowacyjności typu "fusion" w poszczególnych posiłkach. Jak sami o sobie mówią: "Łączymy tradycyjne przepisy, w taki sposób, aby ostatecznie stworzyć ich kulinarną wariację.".
Faktycznie - niemal każde danie z menu Mięty brzmi jak wyszukane sposoby na rozpieszczenie swojego podniebienia Startujemy z tatarem włoskim podawanym z pomidorkami concasse, podawany z musztardą francuska i żółtkiem, aby za chwilę przejść do lekkich, ale jakże ciekawych sałatek (np. pieczona pierś z indyka podana na dzikim ryżu z prażonymi orzechami, suszoną figą i żurawiną oraz cieciorką w sosie curry) i makaronów.
Naszym typem na gwóźdź wieczoru jest, bardzo popularna wśród naszych klientów, saltimbocca z indyka czyli plastry z piersi indyka z szynką parmeńską i szałwią w sosie z białego wina, serwowane z buraczanymi kluseczkami gnocchi, faszerowanymi serem mascarpone oraz mix sałat.
Oczywiście wspomniane dania są jedynie naszą skromną propozycją a menu Mięty przedstawia bardzo dużo alternatywnych możliwości skomponowania sobie wymarzonego obiadu :
Przekonajcie się sami