Flomaro
Flomaro French Bistro & Shop to miejsce w którym kulinarna prostota ściśle łączy się z najwyższą jakością składników. Młody Polsko - Francuski zespół importuje najwyżej jakości wina, sery, wędliny i delikatesy
Restauracje
-
Well Done
By zasmakować Ameryki, nie trzeba mieć wujka za oceanem ani zielonej karty, a kulinarnie rzecz biorąc – można to zrobić nawet bez wizy. Wystarczy zamówić online serwowane w tej restauracji dania kuchni amerykańskiej i tex-mex. Well Done to restauracja idealna dla wszystkich wielbicieli amerykańskiej jakości, stylu życia, a przede wszystkim smaków. Restauracja oferuje amerykańskie przystawki, burgery, steki, pizze jak również lekkostrawne sałatki czy smoothie.
-
Hamsa
hummus & happiness israeli restobar
W samym sercu Karzmierza, w przyjemnym ale jednocześnie klimatycznym wnętrzu, czekają na Was aromaty i smaki prosto z ulic Izraela. Swobodną atmosferę poczujesz już przy wejściu. Poczuj się jak na słonecznych ulicach Tel Avivu, gdzie z głośników sączy się współczesna izraelska muzyka. Czekamy!
-
Wiśniowy Sad
Drodzy Goście i Przyjaciele!Zapraszamy do skosztowania naszej wspanialej kuchni wielonarodowej, w której każdy znajdzie coś dla siebie. Od 24 lat w samym centrum Krakowa w ciepłej i serdeczniej atmosferze można odpocząć, zrelaksować się i najeść porządnie do syta oraz skosztować herbaty z domową konfiturą wiśniową!
-
Spice of India
Nasz zespół kucharzy specjalizuje się w przygotowaniu autentycznego indyjskiego jedzenia, które pobudzą Państwa kubki smakowe pozostawiając niezapomniane wspomnienie smaku i przygody.
-
Genji Premium Sushi
Restauracja Genji Premium Sushi powstała w listopadzie 2008r. i mimo krótkiego stażu na krakowskim rynku restauratorskim zjednała sobie wielu zwolenników. Piękne wnętrza ponad stuletniej kamienicy przy ulicy Dietla przyciągają zarówno mieszkańców Krakowa, jak i turystów odwiedzających nasze miasto. W tym niezwykłym miejscu mogą Państwo zrelaksować się kosztując sushi przy barze, lub smakować je goszcząc w jednej z nastrojowych sal. U nas znajdziecie Państwo miejsce dla siebie w pięknych, pełnych harmonii wnętrzach na parterze lub niezwykle klimatycznych salach w części podziemnej. Szczególnie kamerlaną atmosferę znajdziemy w jednym z kilku tradycyjnych japońskich pokoi o niepowtarzalnym wystroju znajdujących się w piwnicach restauracji. Chcąc poczuć swobodę w zupełnie japońskim stylu mogą Państwo wybrać „Tatami room”, czyli pokój wyściełany oryginalną matą do siedzenia. Ta mieszanka gwarantuje doskonale skomponowane sushi oraz inne dania kuchni japońskiej i koreańskiej. Nasza restauracja organizuje konferencje, cateringi i bankiety. Dowozimy również posiłki prosto do Państwa domów i biur. Zapraszamy serdecznie!
-
Yamato Sushi
Yamato Sushi Kraków to restauracja, w której kulinarny kunszt kuchni japońskiej łączy się z otwartością na nowe smaki.
Adres: ul. Poznańska 10, Kraków
-
Czarna Kaczka
Czarna Kaczka to klimatyczna restauracja na Starym Mieście, specjalizująca się w kuchni polskiej, proponująca m.in. szeroki wybór dań z kaczki.
-
Domowe Przysmaki
U nas wszystkie dania smakują jak w domu, ponieważ nasze przepisy pochodzą głównie z domowej kuchni.
-
Restauracja Gąska
Kuchnia Polska "Gąska" to domowa kuchnia , którą znamy z dziciństwa. To pasja do polskich smaków oparta na regionalnych produktach i rodzinnych przepisach.
Do każdego dania doliczyliśmy koszt opakowania +2zł.
-
Farma
Farma Burgerownia Roślinna to wegański fast food na bazie autorskiej kuchni roślinnej.
Od prawie 6 lat Farmowe jedzenie cieszy się dużą popularnością wśród Krakowian.
Na co dzień zjecie u Nas roślinne burgery, wrapy, soj-dogi, nuggetsy oraz prawdopodobnie pierwsze w Krakowie wegańskie zapiekanki.
Farma to wegański, krakowski smak!
-
Krowarzywa VEGAN BURGER
Krowarzywa to wegańskie burgery po brzegi wypchane świeżymi, zdrowymi, roślinnymi składnikami. Przygotowujemy je z pasją i na wypasie. To smak, jakiego nie zapomnisz.
W naszym jedzeniu znajdziesz zdrowie oraz miłość do zwierząt i przyrody.
-
Papuvege
Papuvege to nie tylko miejsce, w którym zjecie najlepsze wegańskie burgery i wrapy na tej szerokości geograficznej, ale też filozofia szerząca weganizm i miłość do zwierząt. Działamy od 2015 roku i nieustannie się doskonalimy, by karmić Was daniami robionymi z sercem, z najlepszych możliwych składników.
-
Serce Na Widelcu
SERCE NA WIDELCU powstało by spełniać Wasze słodkie marzenia . Możecie dostać u nas domowe ciasta, które pieczemy dla Was na miejscu , pyszne wegańskie gofry zarówno w wersji słodkiej jak i słonej. Przyjmujemy również zamówienia na torty.
-
Bhajan Cafe
Wegetariańska i wegańska kuchnia indyjska zachwyca bogactwem smaków i aromatów. Pachnące, świeże posiłki to oczywiście gratka dla naszego podniebienia, ale nie tylko. Olejki eteryczne zawarte w przyprawach sprawiają, że nawet ciężej strawne, odżywcze pokarmy, stają się łatwo przyswajalne.
-
Pizzeria "Trzy Papryczki"
Prawdziwa WŁOSKA PIZZA!? Dokładnie taka jak u Nas! - przyrządzana w gorącym piecu opalanym drewnem! ;-)
-
Primo
Naszą podstawą jest kuchnia włoska, ale w bardziej nowoczesnym można by rzec- naszym autorskim wydaniu. Jesteśmy jedną z niewielu restauracji w Polsce, w których ciasto do pizzy jest przygotowywane na zakwasie. W primo oprócz pizzy i domowej produkcji makaronów zjecie najlepszej jakości polskie mięsa, świeże owoce morza oraz wędliny i sery- prosto z Włoch.
-
Mięta Restobar
Mięta RestoBar jest rajem dla miłośników smacznego jedzenia i świetnej atmosfery. Nasza kuchnia to połączenie kuchni włoskiej i fusion.
Łączymy tradycyjne przepisy, w taki sposób, aby ostatecznie stworzyć ich kulinarną wariację. Nasze wnętrza są ciepłe i przyjemne. W restauracji znajduje się ogromny piec opalany drewnem, w którym wypiekamy 15 rodzajów pysznej, tradycyjnej, włoskiej pizzy. Polecamy także dania z ryb i owoców morza, pierogi, makarony, jak i doskonałą kawę i butelkę dobrego wina.
W jednej z sal znajdziecie u nas także miejsce na kameralne kolacje oraz przyjęcia na większą liczbę gości. W naszych dwóch salach, możemy przyjąć nawet 60 osób. W miesiącach letnich, Mięta RestoBar otwiera swoje drzwi do przestronnego ogrodu letniego, posiadającego część zadaszoną oraz kącik zabaw dla dzieci, dzięki czemu jesteśmy idealnym wyborem dla rodzin odwiedzających centrum Krakowa.
-
Kiełbasa i Sznurek
UWAGA, UWAGA, UWAGA!
ODNOWIONA RESTAURACJA, ODNOWIONE MENU !
DUŻO NOWYCH POZYCJI
ZAPRASZAMY!
-
WYPIEKI
-
-
SERY
-
Abondance AOP
Cena za 100 gram
Mleko: krowie
Smak: delikatny orzechowy smak i lekka nuta goryczy
Charakterystyka: Abondance wytwarzany jest z mleka od krów mlecznych rasy “Abondance”. Koagulowanych bardzo powoli w temperaturze 27 ° C. Rafinacja trwa od czterech do sześciu miesięcy w chłodnej i wilgotnej piwnicy. Produkcja sera Abondance prowadzona jest w sposób rzemieślniczy przez około sześćdziesięciu producentów rolnych i przez małe warsztaty produkcyjne, “fruitières”, które przegrupowują mleko kilku rolników.
9.50 zł -
Beaufort AOP
Cena za 100 gram
Mleko: Krowie
Smak: Kwiatowy aromat oraz lekko kwaskowaty owocowo-warzywny smak
Charakterystyka: Ser Beaufort należy do tej samej rodziny serów co np Gruyere. Różnicą między nimi polega na tym, iż Beaufort jest tłustszym serem od Gruyere.
Mleko wykorzystywane do produkcji sera Beaufort pochodzi od krów rasy Tarine lub Tarentaise.
Skład: Surowe mleko krowie, sól, fermenty mlekowe, podpuszczka zwierzęca
17.00 zł -
Bleu d`Auvergne AOP
Cena za 100 gram
Mleko: KrowieSmak: Lekko kwaśny
Charakterystyka: Ser pleśniowy Ser pleśniowy typu Bleu d’Auvergne produkowany jest z mleka krowiego. Charakteryzuje się ostrym, a zarazem lekko maślanym smakiem. Miąższ sera przecinają żyłki błękitnej pleśni. Jego nazwa pochodzi od miejscowości, w której jest wytwarzany. Ser pleśniowy znajduje zastosowanie jako dodatek do dań makaronu oraz sałatek
7.50 zł -
Brie
Cena za 100 gram
Mleko: KrowieSmak: gładki i lekko wyrazisty smak
Charakterystyka: Brie to kremowy ser podpuszczkowy. Ser jest wytwarzany z surowego mleka. Sery Brie istniały już w starożytności, ale ich dokładne pochodzenie jest nieznane. W średniowieczu Brie był nawet walutą na niektórych jarmarkach. Bardzo popularny ser francuski. Idealny dodatek do kanapek, pizzy. Ze względu na swoją uniwersalność zyskuje wielu fanów na całym świecie.
7.90 zł -
Brillat Savarin
Cena za 100 gram
Mleko: Krowie
Smak: Kremowy,lekko wyrazisty
Charakterystyka: Normandzki ser Brillat-Savarin charakteryzuje się łagodnym, nieco kwaskowatym smakiem. Przy tym jest wyjątkowo kaloryczny – w suchej masie zawiera 75 proc. tłuszczu – i określa się go mianem potrójnie kremowego Brie. Jest produkowany już od 1890 roku. Pierwotnie nazywany był Excelsior lub Délice des gourmets. Nową nazwę dostał w 1930 roku na cześć francuskiego smakosza Jean Anthelme Brillat-Savarin. Dziś wytwarzany jest także w Burgundii.
14.00 zł -
Camembert au lait cru
Cena na sztukę 240 gram
Mleko: Krowie
Smak: kremowy z lekką goryczką i smakiem w ustach, która nasila się w miarę dojrzewania.
Charakterystyka: Camembert to miękki ser z surowego mleka, produkowany głównie przez krowy z Normandii, które pasą się przez ponad 6 miesięcy w roku. Ser Camembert pochodzi z słabo pokrojonego twarogu, uformowanego w pięciu kolejnych warstwach, z przerwami między poszczególnymi okresami i spontanicznie osuszonymi. Bardzo często wykorzystywany w kuchni ze względy na swój uniwersalny smak. Szczególnie sprawdzi się zapiekany w piecu wraz z miodem i ziołami prowansalskimi.
21.00 zł -
Crème fraîche AOP – Francuska świeża śmietana 200 ml
Smak: Delikatna, lekko słodka
Charakterystyka: Świeża śmietana Crème Fraîche jest tradycyjną przyprawą kuchni francuskiej, ale dziś jest używana i rozpowszechniona w wielu europejskich kuchniach. Jest to rodzaj śmietany o zawartości tłuszczu 30/45% – nasza Crème Fraîche ma 36 %.
Ceniona przede wszystkim za niezwykłą delikatność. Crème Fraîche stanowi dobrą bazę do dipów, sosów, jest świetnym dodatkiem do deserów i owoców. Nadaje się do gotowania – nie warzy się, a przy tym ubogaca smak m.in. zup.
15.00 zł -
Charolais AOP 370 gram
Cena za sztukę 370 gram
Mleko: Kozie
Smak: Wytrawny i złożony, pachnie orzechami i nutą piwniczną za sprawą porostu pleśni
Charakterystyka: Charolais AOP to francuski ser z niepasteryzowanego mleka koziego. Ten kozi ser ma delikatną strukturę i orzechowy smak z nutami piwnicznymi. Ser pochodzi z francuskiego regionu Franche-Comté(Jura). Jak sama nazwa podkreśla, Charolais pochodzi z równin wokół Charolles w Burgundii. Obszar AOC od 2010 roku obejmuje 4 departamenty: Allier, Loire, Rhône i Saône-et-Loire. Ale występuje głównie w południowej Burgundii, czyli wokół Charolles w Saône-et-Loire. Produkcja tego sera jest bardzo wymagająca a rolnicy zajmujący się jego wyrobem, zaczynają odchodzić od tradycji w związku z czym za niedługo ser ten może zniknąć z francuskiego rynku. Nie mniej jednak, jego bogaty smak świetnie komponuje się z okrągłym czerowonym winem. Do tego francuskiego sera polecamy wino AOP Côtes du Rhône Réserve de Julien.
Skład: Surowe mleko kozie (pochodzenie Francja), sól, podpuszczka zwierzęca, fermenty mlekowe
39.00 zł -
Comté AOP 6-miesięczny
Cena za 100 gram
Mleko: Krowie
Smak: Wyrazisty, lekko pikantny i owocowy
Charakterystyka: Do produkcji sera wykorzystywane jest wyłącznie mleko krowie, które po dodaniu
podpuszczki, musi długo leżakować. Powstały twaróg jest prasowany, a następnie wygrzewany. Proces dojrzewania jest dość długi i wynosi 24 miesiące. Ser dojrzewa w głębokich i zaciemnionych piwnicach. Pakowany jest w formach o średnicy od 40cm. do 70 cm. i grubości ok. 9 cm. Charakterystyczną cechą produktu jest delikatnie wyczuwalna kamyczkowa struktura. Idealnie komponuje się z czerwonym winem.Skład: mleko krowie (pochodzenie Francja), sól, podpuszczka zwierzę,fermenty mlekowe
9.40 zł -
Comté AOP 24-miesięczny
Cena za 100 gram
Mleko: Krowie
Smak: Wyrazisty, lekko pikantny i owocowy
Charakterystyka: Do produkcji sera wykorzystywane jest wyłącznie mleko krowie, które po dodaniu
podpuszczki, musi długo leżakować. Powstały twaróg jest prasowany, a następnie wygrzewany. Proces dojrzewania jest dość długi i wynosi 24 miesiące. Ser dojrzewa w głębokich i zaciemnionych piwnicach. Pakowany jest w formach o średnicy od 40cm. do 70 cm. i grubości ok. 9 cm. Charakterystyczną cechą produktu jest delikatnie wyczuwalna kamyczkowa struktura. Idealnie komponuje się z czerwonym winem.Skład: mleko krowie (pochodzenie Francja), sól, podpuszczka zwierzę,fermenty mlekowe
17.30 zł -
Fourme d’Ambert AOP
Cena za 100 gram
Mleko: KrowieSmak: Słodki, harmonijnie ostry, delikatny
Charakterystyka: Fourme d’Ambert to ser dojrzewający, pleśniowy o giętkiej i kremowej konsystencji. Zaczyna swoją historię w wulkanicznym regionie Owernii. Ale jego historia sięga czasów druidów z Galii, którzy żyli w tym regionie, według legendy byli wielkimi fanami tego sera. Krowie mleko używane do produkcji sera nadaje delikatny aromat oraz kremowy smak. Po nakłuciu w celu napowietrzenia, umożliwia rozwoju niebieskiej pleśni. Dojrzewający w chłodnych i wilgotnych piwnicach przez miesiąc, fourme d’Ambert jest uważana za najsłodszy z pleśniowych serów. Idelany składnik do sałatek, sosów oraz zup.
Skład: Pasteryzowane mleko krowie (pochodzenie Francja), sól, podpuszczka zwierzęca, fermenty mlekowe9.20 zł -
Francuski Emmental
Cena za 100 gram
Mleko: Krowie
Smak: Delikatny, o łagodnym smaku.
Charakterystyka: Produkt pochodzenia szwajcarskiego (nazwa pochodzi od Doliny Emmy), Emmental można dziś produkować we Francji. Największa produkcja ma miejsce w regionie Bretanii. Szczególną cechą jest obecność w cieście wielu otworów zwanych “oczami” sera. Są one spowodowane raczej gorącą fermentacją w piwnicy (20 do 25 °C), podczas której w cieście tworzy się gaz, który powoduje pęcznienie okręgów, których powierzchnie zaokrąglają się. Dojrzewający ser gotowany jest jednym z najbardziej rozpoznawalnych półtwardych francuskich serów.
Skład: Surowe mleko krowie, sól, fermenty mlekowe, koagulant7.90 zł -
Gaperon AOP 250 gram
Cena za sztukę 250 gram
Mleko: Krowie
Smak: Lekko ostry za sprawą czosnku i pieprzu
Charakterystyka: Gaperon AOP to francuski ser z dodatkiem czosnku, pieprzu i drobnych ziół, produkowany z pasteryzowanego mleka krowiego w regionie Owerni. Małe manufaktury przekazują recepturę z pokolenia na pokolenie. Ma kruchą, lekką konsystencję i formowany jest w kształt kopuły. Swój kształt zawdzięcza ręcznej i rzemieślniczej technice obróbki (ser jest ugniatany ręcznie a następnie podwieszany by wydobyć z niego resztę serwatki i wykrystalizować wspaniały smak). Ze względu na swój unikalny smak, najlepiej spożyć go w towarzystwie lekkiego wina lub wytrawnego cydru. Do tego francuskiego sera polecamy wino z regionu Langwadocji AOP Faugeres Domaine de L’Auster Cuvee Mosaïque.
Skład: Pasteryzowane mleko krowie (pochodzenie Francja), sól, podpuszczka zwierzęca, fermenty mlekowe, czosnek, pieprz i mieszanka ziół
29.00 zł -
Grana Padano DOP 12 miesięczny
Cena za 100 gram
Mleko: Krowie
Smak: Charakterystyczny orzechowy smak, lekko pikantny
To jeden z najbardziej znanych produktów włoskich, mających znak jakości DOP (Denominazione di Origine Protetta). Proces dojrzewania trwa od 9 do 36 miesięcy i przebiega w dobrze wentylowanej piwnicy w temperaturze od 15 do 20 stopni C. Jego nazwa składa się z rzeczownika grana(ziarno), opisującego ziarnistą strukturę sera oraz przymiotnika Padano, określającego miejsce wytwarzania – Nizinę Padańską.
11.50 zł -
Gruyère AOP
Cena za 100 gram
Smak: Delikatnie orzechowy z nutami pikantności.
Charakterystyka: Ser Gruyere produkowany jest z surowego mleka krowiego. Zaliczany jest do serów twardych, podpuszczkowych i długo dojrzewających. Charakteryzuje się twardą i zbitą teksturą oraz jasnożółtą barwą. Jako typowy ser z rodziny długo dojrzewających wraz z okresem dojrzewania zmienia się jego smak oraz zapach na bardziej wyrazisty i złożony. Ser Gruyere jest jednym z najpopularniejszych składników w kuchni francuskich ze względu na jego świetne topienie się pod wpływem obróbki termicznej. Świetnie pasuje do sosów, zup, zapiekanek oraz fondue.
Skład: Surowe mleko krowie, sól, fermenty mlekowe, podpuszczka zwierzęca
17.30 zł -
Maroilles AOP
Cena za 100 gram
Mleko: KrowieSmak: Silny i bardzo wyrazisty
Charakterystyka: Receptura opracowana w X wieku przez mnicha z opactwa Maroilles, ser ten jest wytwarzany w regionie Thiérache. Dojrzewający ser z mleka krowiego uważany jest za króla serów z północy i prezentowany jako najlepszy z mocnych serów. Produkcja Maroilles odbywa się w wilgotnych piwnicach, gdzie dojrzewa od 3 do 5 tygodni w zależności od formatu, podczas którego jest szczotkowany i myty w słonej wodzie. Jest to ważna operacja, która wpłynie na jakość sera i nadaje mu wspaniały naturalny pomarańczowy kolor, oryginalny smak i specyficzne aromaty. Maroilles ma kwadratowy kształt 13 cm z boku i 6 cm grubości.
Skład: Surowe mleko krowie (pochodzenie Francja), sól, podpuszczka zwierzęca, fermenty mlekowe14.00 zł -
Mimolette AOP 12 - miesięczny
Cena za 100 gram
Mleko: KrowieSmak: karmelowy, orzechowy, maślany
Ser Mimolette to krowi ser podpuszczkowy długo dojrzewający, od 6 do nawet 24 miesięcy, który nie sposób pomylić z jakimkolwiek innym serem. Aromat owocowy, w smaku również dominują owoce, orzechy i odrobina karmelu. Ser jest dość mocno słony ale słoność bardzo fajnie równoważy się ze słodyczą owoców.
11.20 zł -
Mimolette AOP – 18 miesięczny
Cena za 100 gram
Mleko: Krowie
Smak: Karmelowy, orzechowy, maślany
Charakterystyka: Mimolette to krowi ser podpuszczkowy długo dojrzewający, od 6 do nawet 24 miesięcy, którego nie sposób pomylić z jakimkolwiek innym serem. Aromat owocowy, w smaku również dominują owoce, orzechy i odrobina karmelu. Ser jest dość mocno słony, jednak przebijające się słodkie nuty, kreaują niepowtarzalny smak tego sera.
Skład: Mleko krowie, sól, fermenty mlekowe, sól, podpuszczka, barwnik (annato)
14.20 zł -
Morbier AOP
Cena za 100 gram
Mleko: KrowieSmak: Subtelny, łagodny i owocowy
Charakterystyka: Morbier to półtwardy, kremowy, dojrzewający ser podpuszczkowy produkowany tradycyjnie z niepasteryzowanego mleka krowiego. Charakterystyczna czarna linia popiołu drzewnego przechodząca przez środek sera nie ma wpływu na smak sera, jest przede wszystkim znakiem rozpoznawczym. Ser ma kolor kości słoniowej, a jego aromat jest bogaty, owocowy z delikatną nutą siana i drożdży.
Skład: Surowe mleko krowie (pochodzenie Francja), sól, podpuszczka zwierzęca, fermenty mlekowe
9.20 zł -
Raclette AOP
Cena za 100 gram
Mleko: KrowieSmak: Słodki, lekko orzechowy i kremowy
Charakterystyka: Raclette to alpejski, półtwardy ser dojrzewający produkowany z mleka krowiego, niepasteryzowanego. Raclette używany jest w formie topionej z ziemniakami lub mixem wędlin. Historia tego sera sięga XIII wieku i jest ściśle związana zarówno ze Szwajcarią jak i z Francją. Słowo „raclette” oznacza z francuskiego „zeskrobywać” i opisuj dosłownie to w jaki sposób ser był spożywany.
Skład: Pasteryzowane mleko krowie (pochodzenie Francja), sól, podpuszczka zwierzęca, fermenty mlekowe
9.30 zł -
Reblochon AOP
Cena za 100 gram
Mleko: Krowie
Smak: Słodki smak świeżo gniecionych orzechów włoskich
Charakterystyka: Farmerski półmiękki ser produkowany z niepasteryzowanego mleka krowiego w regionie Górnej Sabaudii. Cienka skórka zawiera w sobie elastyczny miąższ o aromatach trawy i kwiatów z tego regionu. Jest to ser dojrzewający, jeden z symboli kuchni francuskiej. Nieodzowny składnik tradycyjnego dania sabaudzkiego- Tartiflette.
Skład: Krowie mleko, sól, fermenty mlekowe, sól, podpuszczka
12.30 zł -
Roquefort AOP
Cena za 100 gram
Mleko: OwczeSmak: Lekko słony, wyrazisty i ostry.
Charakterystyka: Ser Roquefort w swojej wyrazistości jest bardzo szlachetny i wyważony, pozostawiając w ustach przyjemny, zbalansowany posmak. Ser Roquefort produkowany jest ze świeżego, surowego i niefiltrowanego mleka owczego, jest to produkt niepasteryzowany i ograniczony sezonowo. Dojrzewanie sera Roquefort trwa co najmniej 3 miesiące w zimnych i wilgotnych piwnicach. Jest to jeden z najpopularniejszych serów francuskich. Roquefort znajduje szerokie zastosowanie kulinarne – m.in. jako składnik sosów (np. do sałaty), farszów lub dodatek do steków.
Skład: Surowe mleko owcze (Francja), sól, podpuszczka zwierzęca, fermenty mlekowe
12.00 zł -
St. Nectaire AOP
Cena za 100 gram
Mleko : KrowieSmak: Charakterystyczny owocowy smak z piwnicznym posmakiem
Charakterystyka: Saint-Nectaire to jeden z klasycznych serów farmerskich. Skórka pokryta jest naturalną szaro-czarną pleśnią, mającą piwniczny zapach. Ser ten należy do pół-miękkich serów. Produkowany z mleka krowiego niepasteryzowanego. Konsystencja kremowa. Dojrzewanie sera Saint Nectaire trwa co najmniej 6 tygodni w wilgotnej piwnicy na łożu słomy żytniej.
Składniki: Surowe mleko krowie (pochodzenie Francja), sól, podpuszczka zwierzęca, fermenty mlekowe12.20 zł -
Tomme de Chèvre AOP (kozi)
Cena za 100 gram
Mleko: Kozie
Smak: Delikatny o orzechowym posmaku
Charakterystyka: Francuski ser półtwardy z koziego mleka z miękkim wnętrzem, krótko dojrzewający, ale o zapachu intensywnym, rozwiniętym i typowym dla czystego mleka koziego. Perfekcyjnie wpasowuje się jako przekąska z dodatkiem fig, bądź orzechów.
Skład:Kozie mleko, fermenty mlekowe, sól, podpuszczka13.40 zł -
Tomme De Brebis Des Pyrénéés (Owczy)
Cena za 100 gram
Mleko: Owcze
Smak: Lekko słodki i dobrze zbalansowany.
Charakterystyka: Tomme de Brebis jest typowym półtwardym serem produkowanym z niepasteryzowanego mleka owczego. Po uformowaniu dojrzewa przez co najmniej 2 miesiące w wilgotnych piwnicach. Skóra owego sera posiada pomarańczowo żółte barwy z domieszką szarości. Elastyczna konsystencja oraz jednorodna struktura są znakami rozpoznawczymi Tomme de Brebis. Jak wszystkie sery owcze , idealnie komponuje się z konfiturami.
Skład: Owcze mleko, fermenty mlekowe, sól, podpuszczka11.90 zł -
Tomme Fermière AOP
Cena za 100 gram
Mleko : Krowie
Smak : Łagodny, lekko orzechowy smak
Jest to stary, górski ser produkowany w Sabaudii. Charakteryzuje się grubą, szaro-brązową skórką. Produkowany z częściowo odtłuszczonego niepasteryzowanego mleka krowiego dojrzewa kilka miesięcy. Ma lekko słony, łagodny smak, ale niepozbawiony pewnej goryczki przywodzącej na myśl zapach piwnic, w których dojrzewa. W smaku wyczuwalna jest także nuta polnych kwiatów i orzechów włoskich
8.90 zł -
Tomme Noix de Coco – Tomme z orzechem kokosowym
Cena za 100 gram
Mleko: Krowie
Smak: Słodki, intensywny
Charakterystyka: Dojrzały ser Tomme z mlekiem kokosowym. Ser ten charakteryzuje się kremowym kolorem. Ser Tomme z orzechem kokosowym, pozostawia na finiszu mocno słodkawy posmak, intensywnie wyczuwalny smak kokosu.
Skład: Mleko krowie (pochodzenie Francja), sól, orzech kokosowym, mleko kokosowe podpuszczka zwierzęca, fermenty mlekowe
13.50 zł -
Tomme z Papryką Espelette
Cena za 100 gram'
Mleko: Krowie
Smak: Pikantny, lekko orzechowy
Charakterystyka: Twardy dojrzały ser Tomme z dodatkiem pikantnej papryki Espelette. Ser ten charakteryzuje się czerwonym kolorem. Ser Tomme z papryką Espelette pozostawia na finiszu mocno pikantny posmak.
Skład: Mleko krowie (pochodzenie Francja), sól, papryka Espelette podpuszczka zwierzęca, fermenty mlekowe
13.50 zł -
WĘDLINY
-
Jambon Cuit AC Supérieur - Szynka Gotowana
Cena za 100 gram
Mięso: WieprzoweSmak: Łagodny smak, rozpływa się w ustach.
Jej wytwarzanie reguluje bardzo ścisła regulacja: tylko mięso pochodzące z udźca świni pozwala na przygotowanie gotowanej szynki, zgodnie z kodeksem praktyki. Posiada łagodny smak, jest bogata w niskokaloryczne białka i niską zawartość tłuszczu, idealna dla ludzi dbających o linię jest wręcz perfekcyjna dla dzieci.
9.40 zł -
Jambon de Savoie - Szynka dojrzewająca 7 miesięcy
Cena za 100 gram
Mięso: WieprzoweSmak: Głęboki i wyjątkowy smak, zachowany dzięki długiemu dojrzewaniu.
Jambon de Savoie to sucha szynka górska, która zaspokoi najbardziej wymagających smakoszy. Suszona na świeżym powietrzu przez 7 miesięcy w górskim regionie, jest wytwarzana z wieprzowiny urodzonej i wyhodowanej we Francji. Swój niepowtarzalny smak zawdzięcza jakości użytego mięsa oraz regionu dojrzewania – Sabaudii. Świetnie sprawdzi się jako aperitif, dodatek do dań lub po prostu przekąska na deskę wędlin.
10.90 zł -
Jambon de Savoie - Szynka dojrzewająca 12 miesięcy
Cena za 100 gram
Mięso: WieprzoweSmak: Głęboki i wyjątkowy smak, zachowany dzięki długiemu dojrzewaniu.
Jambon de Savoie to sucha szynka górska, która zaspokoi najbardziej wymagających smakoszy. Suszona na świeżym powietrzu przez 12 miesięcy w górskim regionie, jest wytwarzana z wieprzowiny urodzonej i wyhodowanej we Francji. Swój niepowtarzalny smak zawdzięcza jakości użytego mięsa oraz regionu dojrzewania – Sabaudii. Świetnie sprawdzi się jako aperitif, dodatek do dań lub po prostu przekąska na deskę wędlin.
13.50 zł -
Rosette de Lyon - Salami z Lyonu
Cena za 100 gram
Produkowana w Lyonie z surowej wieprzowiny, drobno rozdrobniona, solona i sezonowana.
Skórka jest pokryta saletrą, aby zapobiec przepływowi pleśni i tłuszczu. Wymaga co
najmniej 50 dni suszenia i dojrzewania zanim będzie odpowiednia do spożycia. Rozeta z
Lyonu waży zwykle od 550 do 700 gramów, a jej zawartość tłuszczu nie przekracza 15-20%.
Składniki: Tłuszcz z mięsa i wieprzowiny, sól, przyprawy, naturalne osłonki9.90 zł -
Saucissons mieszanka z miesięm z jelenia
Cena za sztukę
Mięso: Wieprzowe/JeleńSmak: Uzależniony od dodatku
Saucissons to rzemieślnicze kiełbasy które składają głównie z starannie wyselekcjonowanej mielonej wieprzowiny z dodatkiem przypraw (w tym wypadku dodatkowo z mięsem jelenia). Wyrób podlega suszeniu i z czasem wytrąca tłuszcz. Są one świetnym dodatkiem do wina i dań.
19.50 zł -
Saucissons czysta wieprzowina
19.50 zł -
Saucissons obrośnięte pieprzem
Cena za sztukę
Mięso: WieprzoweSmak: Uzależniony od dodatku
Saucissons to rzemieślnicze kiełbasy które składają głównie z starannie wyselekcjonowanej mielonej wieprzowiny z dodatkiem przypraw (w tym wypadku obrośnięte pieprzem). Wyrób podlega suszeniu i z czasem wytrąca tłuszcz. Są one świetnym dodatkiem do wina i dań.
19.50 zł -
-
Przetwory Warzywne
-
Asperges blanches miniatures Pérou - Miniaturowe białe szparagi Peru
9.99 zł -
Bruschetta d’asperges vertes – Bruschetta z zielonych szparagów
Słoiczek 110g
Idealny jako dodatek do sosów, jak i zarówno jako aperitif, rozsmarowany na bagietce lub grzance.Sposób przechowywania: Suche miejsce
Składniki: Zielone szparagi (80%), Peru, olej słonecznikowy, ser Grana Padano, sól, kwas cytrynowy E330, natka pietruszki, proszek z czarnego pieprzu
Wartości odżywcze: Energia 614,9 Kj 149 Kcal Tłuszcz 14 g Nasycone kwasy tłuszczowe 2,0 g Węglowodany 1,6 g w tym cukry 1,5 g Białko 3,3 g Sól 0,86 g
13.00 zł -
-
Confinade de tomates – Konfitura pomidorowa
Słoiczek 180g
Konfitura z pomidorów. Idealna do rozsmarowania na bagietce lub grzance, a także znakomity dodatek do grillowanego mięsa lub warzyw. Warto wziąć cały słoiczek, gdy wybieramy się na posiłek w plenerze.Składniki: Pomidor 68%, olej rzepakowy, cukier, bazylia, czosnek, sok z cytryny, sól, pieprz
Wartości energetyczne: Energia 188 kcal / 777 kJ Tłuszcz 16,0 g Nasycone kwasy tłuszczowe 1,1 g Węglowodany (bez błonnika) 6,9 g cukry 6,3 g białka 2,5 g sól 5,8 g
12.00 zł -
-
Olive à la provençale – Oliwki prowansalskie luzem
Cena za 100g
Starannie wyselekcjonowane oliwki z dodatkiem słodkich papryczek z Prowansji będą świetnym dodatkiem do wina i potraw.Sposób przechowywania: Suche miejsce
Składniki: Oliwki, woda, sól, papryka , olej rzepakowy, zioła prowansalskie, naturalny aromat, zakwaszacz: kwas mlekowy, przeciwutleniacz: kwas askorbinowy, środek konserwujący: sorbinian potasu.
Wartości odżywcze: Energia 788kj / 191kcal, Tłuszcz 19,8 g, w tym nasycone kwasy tłuszczowe 2,81 g, Węglowodany 2,2 g, w tym cukry 0,5 g, 1,2 g białka, Sól 5,5 g5.90 zł -
Olive à la provençale – Pikantne Oliwki prowansalskie luzem
Cena za 100g
Starannie wyselekcjonowane pikantne oliwki z dodatkiem papryczek z Prowansji będą świetnym dodatkiem do wina i potraw.Sposób przechowywania: Suche miejsce
Składniki: Oliwki, woda, sól, papryka , olej rzepakowy, zioła prowansalskie, naturalny aromat, zakwaszacz: kwas mlekowy, przeciwutleniacz: kwas askorbinowy, środek konserwujący: sorbinian potasu.
Wartości odżywcze: Energia 788kj / 191kcal, Tłuszcz 19,8 g, w tym nasycone kwasy tłuszczowe 2,81 g, Węglowodany 2,2 g, w tym cukry 0,5 g, 1,2 g białka, Sól 5,5 g5.90 zł -
Olives noires BIO - Czarne oliwki BIO
14.50 zł -
Olives vertes entières BIO – Zielone Oliwki BIO
Słoik 370g
Francuskie zielone oliwki z pestkąSposób przechowywania: Suche miejsce
Składniki: Oliwki *, woda, sól, oliwa z oliwek *, zakwaszacz: kwas mlekowy, przeciwutleniacz: kwas askorbinowy. * Składniki z rolnictwa ekologicznego.
Wartości energetyczne: Energia 683kj / 166kcal, Tłuszcz 17,1 g, w tym nasycone kwasy tłuszczowe 2,77 g, Węglowodany 0,9 g w tym cukry 0,01 g 1,4 g białka, Sól 4,27 g.
14.50 zł -
Tapenadine noire – Tapenada z czarnych oliwek
Słoiczek 180g
Tapenada to pasta do smarowania bagietki lub grzanek, a także znakomity dodatek do grillowanego mięsa lub warzyw. Warto wziąć cały słoiczek, gdy wybieramy się na posiłek w plenerze.Składniki: Czarne oliwki 87%, olej roślinny (rzepakowy), kapar 2,5%, sól, naturalny aromat.
Wartości energetyczne: Energia 835 kJ / 203 kcal Tłuszcz 29 g w tym nasycone kwasy tłuszczowe 3,1 g Węglowodany 2,8 g w tym cukry <0,5 g białka 1,3 g sól 3,
14.00 zł -
Tapenadine verte – Tapenada z zielonej oliwki
Słoiczek 180g
Tapenada to pasta do smarowania bagietki lub grzanek, a także znakomity dodatek do grillowanego mięsa lub warzyw. Warto wziąć cały słoiczek, gdy wybieramy się na posiłek w plenerze.Składniki: Oliwki zielone 85% (pochodzenie: Maroko / Hiszpania), oliwa z oliwek, olej rzepakowy, kapary 2%, sól, naturalny aromat
Wartości energetyczne: Energia 835 kJ / 203 kcal Tłuszcz 21 g w tym nasycone kwasy tłuszczowe 2,3 g Węglowodany 0,9 g w tym cukry <0,5 g białka 1,5 g sól 3,1 g
14.00 zł -
Velouté légumes du soleil & quinoa BIO - Kremowa zupa jarzynowa z komosą ryżową BIO
Butelka 750ml
Sposób przechowywania: Suche miejsce. Trzymać z dala od ciepła, światła i wilgoci. Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 48 godzin. Możliwe ślady mleka, skorupiaków, ryb, mięczaków, musztardy, glutenu, jajek, soi i orzechówSkładniki:Warzywa * (odtworzony sok pomidorowy *, marchew *, papryka *, cukinia *, cebula *, bakłażan *, seler *), woda, komosa ryżowa *, oliwa z oliwek *, cukier *, skrobia kukurydziana *, sól, czosnek *, naturalne aromaty, ekstrakty aromatyczne (tymianek, liść laurowy, pieprz), zagęszczacz: guma ksantanowa. * Składniki z rolnictwa ekologicznego
Wartości odżywcze: Energia 163kj / 39kcal, Tłuszcz 1,5 g, w tym nasycone kwasy tłuszczowe 0,2 g, Węglowodany 5,1 g w tym cukry 1,5 g, 0,9 g białka, Sól 0,62 g
21.00 zł -
Przetwory Mięsne
-
Délice de Foie Gras au piment d’Espelette – Mus z foie gras z papryką Espelette
Słoiczek 100g
Foie gras produkowany jest z stłuszczonych wątróbek kaczych. Uchodzi za jeden z najpopularniejszych a zarazem jednym z najdroższych przysmaków kuchni francuskiej. Dodatek papryki espelette nadaje pikantnego i wysublimowanego aromatu. Wyjątkowy smak pozwala na wykorzystanie tego produktu jako wykwintna przystawka lub smarowidło.
Składniki: Foie gras z kaczki (77%), woda, sól, papryka Espelette (0,37%), pieprz.
Energia 1585kj / 385 kcal, Tłuszcz 39 g, w tym nasycone kwasy tłuszczowe 17 g, Węglowodany 1,1 g w tym cukry 1 g, 6,2 g białka, Sól 1,4 g30.00 zł -
Délice de Foie Gras aux figues – Mus z foie gras z figą
Słoiczek 100g
Foie gras produkowany jest z stłuszczonych wątróbek kaczych. Uchodzi za jeden z najpopularniejszych a zarazem jednym z najdroższych przysmaków kuchni francuskiej. Wyjątkowy smak pozwala na wykorzystanie tego produktu jako wykwintna przystawka lub smarowidłoSkładniki: Foie gras z kaczki 63%, czerwone figi 21%, woda, cukier, sól, olej słonecznikowy, słodkie masło (w tym mleko), pieprz.
Energia 1520kj / 367kcal,
Tłuszcz 33 g, w tym nasycone kwasy tłuszczowe 14 g, Węglowodany 12 g, w tym cukry 12 g, 0,5 g błonnika, 5,3 g białka Sól 1,6 g30.00 zł -
Przetwory Rybne
-
Calamar a l'américaine - Kalmary w stylu amerykańskim
Paczka 72g
Sposób przechowywania: Suche miejsce.
Składniki: Pacific Pot (Dosidicus gigas), odtworzony skoncentrowany pomidor, olej słonecznikowy, cebula, sól, skrobia, cukier i naturalne aromaty,
Wartości odżywcze: Energia 727 kJ / 175 kcal, tłuszcz 14 g w tym nasycone kwasy tłuszczowe 1,6 g, węglowodany 2,3 g, w tym cukier 0 g, białko 10 g, sól 1,6 g
11.00 zł -
Délice d’escargot à la persillade – Krem ze ślimaka z pietruszką
Słoiczek 180g
Idealny sposób na zaciekawienie gości tym przysmakiem i podanie go jako przystawki na ciepłym kawałku chleba. Wyczuwalna mocna woń przypraw. Smak nieco ostry, lecz zbilansowany.Składniki: Śmietana, pieczarki (grzyby, sól, zakwaszacz: E330, przeciwutleniacz: E300), 15% miąższu ślimaka (miąższ ślimaka, białe wino, sól, tymianek, liść laurowy, papryczka chili) , pietruszka 3,6%, czosnek, modyfikowana skrobia ziemniaczana, sól, pieprz.
Wartości Odżywcze: Energia 685kj / 166kcal, Tłuszcz 15 g, w tym nasycone kwasy tłuszczowe 11 g, Węglowodany 4 g w tym cukry 2,2 g, Błonnik 1,1 g, Białka 3,9 g, Sól 1,6 g
20.99 zł -
Filets de maquereaux citron-estragon - Filety z makreli cytrynowo-estragonowej
Puszka 176g
Składniki: Filety z makreli, woda, olej rzepakowy, ocet alkoholowy, sok cytrynowy, oliwa z oliwek, sól, cukier, skoncentrowany sok cytrynowy, estragon, naturalny smak cytryny z innymi naturalnymi smakami, modyfikowana skrobia kukurydziana, zagęszczacz : guma ksantanowa, środek żelujący: karageniny.
Wartości odżywcze: Energia 1035kj / 250 kcal, Tłuszcz 22 g, w tym nasycone kwasy tłuszczowe 3,9 g, Węglowodany 0 g, w tym cukry 0 g, Białka 13g Sól 0,9 g
12.50 zł -
Filets de maquereaux moutarde - Filety z makreli musztardowej
Puszka 196g
Składniki:Filety z makreli, woda, musztarda Dijon, olej rzepakowy, ocet alkoholowy, staroświecka musztarda, ocet z białego wina, sól, białe wino, modyfikowana skrobia kukurydziana, aromaty, cukier, zagęszczacz: guma ksantanowa, kurkuma
Wartości odżywcze: Energia 904 kj / 218 kcal, Tłuszcz 18 g, w tym nasycone kwasy tłuszczowe 3,8 g, Węglowodany 0 g, w tym cukry 0 g, Białka 14g Sól 1,5 g
12.50 zł -
Filets de maquereaux muscadet & aromates - Filety z makreli z białym winem Muscadet i przyprawami
Puszka 176 gram
Sposób przechowywania: Suche miejsce. Trzymać z dala od ciepła i wilgoci. Po otwarciu przechowywać w innym hermetycznym pojemniku w lodówce i spożyć w ciągu 48 godzin.
Składniki: Filet z makreli, woda, zioła (czerwona papryka i płonąca papryka, marchew, pikle, ocet, cebula (estragon, natka pietruszki), ocet z białego wina, musadet, ocet alkoholowy, sól, naturalny aromat.
12.50 zł -
Moules à la marinade - Małże z Marynatą
13.00 zł -
Sardines huile de tournesol - Sardynki w oleju słonecznikowym
9.00 zł -
Sardines pimentées Maroc - Pikantne sardynki Maroko
Puszka 125g
kładniki: Sardynki (Sardina pilchardus walbaum) 70%, olej słonecznikowy 28,5%, sól, ostra czerwona papryka 0,5%.
Wartości odżywcze: Energia 926 kJ / 222 kcal, Tłuszcz 12,9 g w tym nasycone kwasy tłuszczowe 3,3 g, Ślady węglowodanów w tym cukry, Ślady błonnika pokarmowego, Białka 26,4 g, Sól 0,85 g
9.99 zł -
Oliwy i Octy
-
Huile d’olive Extravergine Crête – Oliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia z Krety
44.00 zł -
-
-
Musztardy i Sosy
-
-
Harissa berbère
Słoik 190 g
Ten klasyk tunezyjskiej kuchni nada autentyczny smak wszystkim potrawom (kuskus, makaron ...) i podkreśli Twoje sosy pikantnym akcentem.Sposób przechowywania: Suche miejsce
Składniki: Chili (Capsicum annum) pochodzenia tunezyjskiego 61,7% Woda 29,7% Sól 6% Czosnek 1,8% Sorbinian potasu 0,1% Kolendra + Kminek 0,8%'
Wartości odżywcze: Energia: 185 kJ / 44 kcal Tłuszcz: 0,6 g W tym nasycone kwasy tłuszczowe: 0,1 g Węglowodany: 7,8 g W tym cukry: 1,6 g Białka: 1,8 g Sól: 6,73 g
13.00 zł -
Moutarde de Dijon BIO – Musztarda Dijon BIO
Słoiczek 200g
Rodzaj pikantnej, żółtej musztardy, produkowanej zgodnie z prawnie chronioną technologią powstałą w wytwórniach we francuskim mieście Dijon.Składniki: Nasiona gorczycy *, woda, ocet jabłkowy *, sól. * Składniki z rolnictwa ekologicznego.
Wartości odżywcze: Energia 765kj / 184kcal, Tłuszcz 14 g, w tym nasycone kwasy tłuszczowe 1,1 g, Węglowodany 4,5 g w tym cukry 2,5 g 7,8 g białka, Sól 5,1 g
9.60 zł -
Moutarde forte de Dijon- Musztarda Dijon
Słoiczek 370g
Rodzaj pikantnej, żółtej musztardy, produkowanej zgodnie z prawnie chronioną technologią powstałą w wytwórniach we francuskim mieście Dijon.Składniki: Woda, nasiona gorczycy, ocet alkoholowy, sól, zakwaszacz: kwas cytrynowy, środek konserwujący: pirosiarczyn potasu
Wartości odżywcze: Energia: 163 kcal / 681 kJ Tłuszcz: 10,7 g W tym nasycone kwasy tłuszczowe: 0,75 g Węglowodany: 6,1 g W tym cukry: 1,8 g Białka: 7,5 g Błonnik pokarmowy: 3,5 g Sód: 2, 4 g
8.99 zł -
Piperade au piment d'Espelette - Piperade z papryką Espelette
Słoik 520g
Składniki: Pulpa pomidorowa i przecier 51,6%, cebula 15% zielona papryka 12%, tłuszcz z kaczki, żółta papryka, czerwona papryka 6%, cukier, sól, papryka espelette 0,15%, przyprawy i rośliny aromatyczne
Wartości odżywcze: Energia: 77 kcal Białka: 1,4 g Tłuszcz: 5,0 g w tym nasycone kwasy tłuszczowe: 1,7 g Węglowodany: 4,9 g w tym cukry: 4,9 g Błonnik pokarmowy: 3,4 g Sól: 0,99 g
19.00 zł -
Ratatouille provençale - Ratatouille prowansalskie
Słoik 520g
Składniki: Pulpa pomidorowa 34%, smażony bakłażan 24% (w tym olej słonecznikowy 4,8%), grillowana cukinia, czerwona papryka, cebula, cukier, oliwa z oliwek najwyższej jakości z pierwszego tłoczenia, sól, modyfikowana skrobia ziemniaczana, czosnek, sok skoncentrowana cytryna, przyprawy i zioła
Wartości odżywcze: Energia: 71 kcal Białka: 1,1 g Tłuszcz: 4,9 g w tym nasycone kwasy tłuszczowe: 0,64 g Węglowodany: 4,0 g w tym cukry: 4,0 g Błonnik pokarmowy: 3,0 g Sól: 1,0 g
20.00 zł -
Sauce aux olives BIO - Sos oliwkowy BIO
Słoik 190 g
Składniki:Przecier pomidorowy *, zielone oliwki *, czarne oliwki *, cebula *, marchew *, oliwa z oliwek najwyższej jakości z pierwszego tłoczenia *, cukier *, skrobia pszenna *, sól morska, przyprawy * i rośliny aromatyczne * (czosnek *, bazylia * , pieprz *, tymianek *). * Składniki z rolnictwa ekologicznego.
Wartości odżywcze: Energia 392kj / 94kcal, Tłuszcz 6,3 g w tym nasycone kwasy tłuszczowe 1,01 g, Węglowodany 6,6 g, w tym cukry 5 g, 2,4 g błonnika, 1,6 g białka, Sól 1,1 g
12.50 zł -
Makarony
-
Pâtes blé complet Fusilli n°36 BIO - Makaron pełnoziarnisty durum Fusilli nr 36 BIO
Paczka 500g
Sposób przechowywania: Suche miejsce. Trzymać z dala od ciepła i wilgoci. Czas gotowania: 9 minut.Składniki: Kasza manna z pszenicy durum *. * Składniki z rolnictwa ekologicznego.
Wartości odżywcze: Energia 1451kj / 343kcal, Tłuszcz 2,8 g w tym nasycone kwasy tłuszczowe 0,5 g, Węglowodany 63,5 g w tym cukry 3,5 g, Błonnik 8g, Białka 12g Sól 0,01 g
9.20 zł -
Pâtes blé complet Penne n°31 BIO - Makaron durum Penne nr 31 BIO
Paczka 500g
Sposób przechowywania: Suche miejsce. Trzymać z dala od ciepła i wilgoci. Czas gotowania: 9 minut.Składniki: Kasza manna z pszenicy durum *. * Składniki z rolnictwa ekologicznego.
Wartości odżywcze: Energia 1451kj / 343kcal, Tłuszcz 2,8 g w tym nasycone kwasy tłuszczowe 0,5 g, Węglowodany 63,5 g w tym cukry 3,5 g, Błonnik 8g, Białka 12g Sól 0,01 g
9.20 zł -
Makaron pełnoziarnisty spaghetti BIO
Charakterystyka: Spaghetti to długi i cienki makaron o okrągłym przekroju. Produkowany wyłącznie z mąki durum i wody.
We Włoszech przygotowywany jest na wiele sposobów, najczęściej z sosem pomidorowym, startym serem (twardym i dojrzewającym) i świeżą bazylią. Czas gotowania: 8/9 min.Skład: Kasza manna. Składniki pochodzące z upraw ekologicznych.
9.20 zł -
Makaron Tagliatelle a Nido
Charakterystyka: Tagliatelle a nido mają długi, prostokątny i spłaszczony kształt. W tym makaronie znajduje się tylko wysoce wyselekcjonowana kasza manna z pszenicy durum, która nadaje temu specjałowi charakteru o szorstkiej i gęstej konsystencji, która uwydatnia każde danie.
We Włoszech przygotowywany jest na wiele sposobów, najczęściej z sosem pomidorowym, startym serem (twardym i dojrzewającym np. Grana Padano czy Comte 24 miesiące) i świeżą bazylią. Czas gotowania: 6/8 min.
Skład: Kasza manna. Składniki pochodzące z upraw ekologicznych.
9.20 zł -
Konfitury i Słodkości
-
Biscuits petit beurre BIO - Ciasteczka maślane BIO
Paczka 167g
Sposób przechowywania: Suche miejsceSkładniki:Mąka pszenna *, brązowy cukier trzcinowy *, masło 14% *, odtłuszczone mleko w proszku *, proszki do pieczenia (węglany amonu i sodu, kwas cytrynowy), nierafinowana drobna sól, naturalny aromat i naturalny aromat waniliowy * Składniki z rolnictwa ekologicznego.
Wartości odżywcze: Energy 1912kj / 454kcal, Tłuszcz 13 g, w tym nasycone kwasy tłuszczowe 8 g, Węglowodany 75 g w tym cukry 25 g, 2,5 g błonnika, 8 g białka, Sól 1g.
12.00 zł -
Confit de mangues au piment d’Espelette – Konfitura z mango i z papryką Espelette
Słoiczek 110g
Do degustacji na grzance lub jako przystawka na zimno w towarzystwie foie gras z drobiu, dziczyzny, wędlin lub serów na ciepło.Sposób przechowywania: Suche miejsce
Składniki: Mango 94%, cukier, woda z białego octu winnego, imbir, papryka PDO Espelette 0,06%.
Wartości odżywcze: Energia 760kj / 179kcal, Tłuszcz 0,5 g, w tym nasycone kwasy tłuszczowe 0,1 g, Węglowodany 43,4 g, w tym cukry 25,4 g, 0,55 g białka, Sól 0,1
12.00 zł -
Cookies chocolat blanc & cranberries – Ciasteczka z białą czekoladą i żurawiną
Paczka 200g
Sposób przechowywania: Suche miejsce
Składniki: Cukier, mąka pszenna, olej palmowy i słonecznikowy, winogrona, żurawina, płatki owsiane, pełnotłuste mleko w proszku, masło kakaowe, jabłka, drożdże w proszku, sok z cytryny, naturalny aromat.
Wartości odżywcze: Energia 489 Kcal 2048 KJ Tłuszcz 22,8 g nasycony 11,6 g Węglowodany 65,3 g cukry 45,3 g Włókna 2,3 g Białka 4,6 g Sól 0,58 g
14.00 zł -
Cookies pépite chocolat fourrage noisette - Ciasteczka z kawałkami czekolady z nadzieniem z orzechów laskowych
Paczka 200g
Sposób przechowywania: Suche miejsceSkładniki: Cukier, mąka pszenna, olej palmowy i słonecznikowy, kakao, masło kakaowe, owies, pełne mleko w proszku, masło, syrop glukozowy, proszki do pieczenia, jajka w proszku, sól, odtłuszczone mleko w proszku, aromaty.
Wartości odżywcze: Energia 511 Kcal 2138 KJ Tłuszcz 26,7 g nasycony 12,2 g Węglowodany 60,5 g cukry 40,2 g Błonnik 3,25 g Białka 5,5 g Sód 225 mg
14.00 zł -
Cookies triple chocolat - Potrójne czekoladowe ciasteczka
Paczka 200g
Sposób przechowywania: Suche miejsce.Składniki: Cukier, mąka pszenna, olej palmowy i słonecznikowy, kakao, masło kakaowe, owies, pełne mleko w proszku, masło, syrop glukozowy, proszki do pieczenia, jajka w proszku, sól, odtłuszczone mleko w proszku, karmel, aromaty
Wartości odżywcze: Energia 507 Kcal 2122 KJ Tłuszcz 26,8 g nasycony 14,7 g Węglowodany 59,5 g cukry 39,9 g Błonnik 2,8 g Białka 5,4 g Sól 0,75 g
14.00 zł -
Crème de caramel au beurre salé – Karmelowy krem z masłem solonym
29.50 zł -
Crème de marrons d’Ardèche – Krem z kasztanów
Słoiczek 250g
Świetnie łączy się z serami, również sprawuje się wyśmienicie jako dodatek w wyrobach cukierniczych czy po prostu na bagietce.Sposób przechowywania: Suche miejsce
Składniki: kasztany (50%), cukier (47%), syrop glukozowy (1,09%), zmiażdżone kasztany(1%), woda (0,9%), naturalny aromat waniliowy (0,01%)
22.00 zł -
Infusion BIO minceur - Napar ziołowy BIO
Paczka zawiera 20 saszetek
Sposób przechowywania: Suche miejsce. Trzymać z dala od ciepła, światła i wilgoci. Aby docenić wszystkie smaki naparu, wlej gotującą się wodę i pozwól jej zaparzać przez 3 do 5 minut, w zależności od pożądanej intensywności.
Składniki:Mięta pieprzowa *, korzeń mniszka lekarskiego *, liść brzozy *, hibiskus *. * Składniki z rolnictwa ekologicznego.
11.99 zł -
Pâte à tartiner BIO aux noisettes – Krem z orzechów laskowych
Słoik 350g
Krem z orzechów laskowych. Krem z orzechów laskowy. Słodki krem idealny na świeżą bagietkę, lub na ciepły Crepes. Sprawdza się również jako dodatek w cukiernictwie.Sposób przechowywania: Suche miejsce. Trzymać z dala od ciepła, światła i wilgoci.
Składniki: Cukier trzcinowy *, oleje roślinne *, orzech laskowy *, chude kakao w proszku *, odtłuszczone mleko w proszku *, ekstrakt waniliowy *. * Składniki z rolnictwa ekologicznego. Możliwe ślady soi, zbóż i innych orzechów.
Wartości energetyczne: Energia 2377kj / 571kcal, Tłuszcz 37 g, w tym nasycone kwasy tłuszczowe 9,3 g, Węglowodany 52 g, w tym cukry 51 g, 5,2 g białka, Sól 0,07 g.
22.00 zł -
KANAPKI
-
SAŁATKI
Flomaro
Flomaro French Bistro & Shop to miejsce w którym kulinarna prostota ściśle łączy się z najwyższą jakością składników. Młody Polsko - Francuski zespół importuje najwyżej jakości wina, sery, wędliny i delikatesy