Aktualności

Krowarzywa - krój warzywa a nie krowę!

Weganizm i wegetarianizm to najpopularniejsze kierunki w dietetyce naszych czasów. Coraz więcej osób odchodzi od dań mięsnych na rzecz warzyw przy akompaniamencie m.in. tofu czy seitana. Podobnie dania do tej pory jednoznacznie kojarzące się z mięsem, zyskują nowe, wegetariańskie oblicze. Nie ukrywajmy, że ostatnie lata zawojowały burgery - a jarosze znaleźli sposób i na to. Dodatkowo niezwykła popularność lokalu Krowarzywa w Warszawie pozwala nam sądzić, że jest to strzał w dziesiątkę. Kiedy więc restauracja otworzyła swój oddział w Krakowie - nie mogło nas zabraknąć!

Oddajmy jednak właścicielom, którzy tłumaczą swoją ideę w ten sposób:

"Wymarzyliśmy sobie małą knajpkę, w której sami będziemy mogli szybko i etycznie zjeść – zatopić zęby w pysznych roślinnych burgerach, przygotowywanych po naszemu: na miejscu, ze świeżych składników, serwowanych w solidnych porcjach i w przystępnych cenach.Opracowaliśmy autorskie receptury, zatrudniliśmy wegańską załogę. I wystartowaliśmy, w marcu 2013 r."

Wiarygodność deklaracji dotyczących świeżości składników i smaku potraw potwierdzają liczne nagrody:

"Zainteresowanie przerosło nasze oczekiwania. Od pierwszego dnia Krowarzywa pęka w szwach. Posypały się wyróżnienia, m. in za najlepszą warszawską burgerownię i za najlepszą knajpę streetfoodową w rankingu Gazety Wyborczej. Jesteśmy w pierwszej dziesiątce najlepszych restauracji w Warszawie w rankingu najbardziej opiniotwórczego portalu Trip Advisor."

Również w Krakowskich Smakach restauracja Krowarzywa cieszy się niesłabnącą popularnością już od pierwszego dnia współpracy, tak więc z pełnym spokojem sumienia i świadomi swoich słów gorąco polecamy spróbować smaku pasji, która z niewielkiego lokalu założonego w imię słusznej idei stworzyła jeden z topowych lokali w Warszawie oraz, zapewne już niedługo, Krakowie! :)

Zamówione dania:
Koszt zamówienia: